Dinkelland veiligste gemeente van Nederland

Dinkelland – De gemeente Dinkelland is de veiligste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit de vandaag door het AD gepubliceerde Misdaadmeter.

Volgens het onderzoek was er vorig jaar één keer sprake van een straatroof, werd twee keer een auto gestolen en er waren geen overvallen. Ook Tubbergen wordt bestempeld als zeer veilig en staat op plaats acht van meest veilige gemeenten.

Noordoost-Twente als geheel kan op basis van de Misdaadmeter als bijzonder veilig worden bestempeld.

Ook Losser behoort tot de 50 veiligste gemeenten van Nederland en Oldenzaal scoort ook bovengemiddeld veilig. In totaal telt Nederland 355 gemeenten, Almelo is in Twente de minst veilige gemeente, gevolgd door Enschede en Hengelo.

(foto: Dennis Nengerman | News United)

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.