Man (38) gaat er in kleding van bewoner vandoor na woninginbraak in Agelo

Agelo – Gisteravond rond 20.30 uur kwamen een moeder en haar 25-jarige zoon terug bij hun woning in Agelo. Zij hadden als snel door dat er iets niet pluis was en ontdekten dat er was ingebroken in hun woonboerderij.

De zoon zag opeens een onbekende man weglopen en rende achter hem aan. De man raakte echter uit zijn zicht. Ze sloegen alarm via 112 waarop de politie met meerdere eenheden snel de omgeving konden afzetten.

De onbekende man was het maisveld ingelopen. De diensthond spoorde hem snel op (en heeft niet gebeten). Het bleek een 38-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, uit Roemenië te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Borne alwaar hij werd opgesloten.

In zijn fouillering troffen wij de autosleutel van de auto van de 25-jarige zoon aan. Ook droeg de verdachte kleding van de 25-jarige bewoner/zoon. Vandaag wordt de man gehoord en nader onderzoek naar deze inbraak gedaan.

(foto: © Dennis Nengerman | News United)

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook Tips of beelden? WhatsApp/Telegram: 06-24684900 | info@112Dinkelland.nl