Persbericht politie: Politie onderzoekt natuurbranden; getuigen gezocht

Denekamp/Lattrop-Breklenkamp/Beuningen – De politie is een onderzoek gestart naar de diverse natuurbranden die gisteren en vandaag hebben gewoed in de buitengebieden van Denekamp, Lattrop-Breklenkamp en Beuningen. Ze komt graag in contact met personen die mogelijk iets gezien hebben dat kan wijzen op de oorzaak van de branden.

Vandaag, zondag 30 april, ontstond er rond 12.15 uur een heidebrand in de omgeving van de Holtweg in Beuningen. De brandweer is momenteel bezig met het nablussen van deze brand. Op zaterdag 29 april kwamen er omstreeks 15.45 uur, 19.15 uur en 23.20 uur al meldingen binnen van natuurbranden aan de Brandlichterweg in Denekamp. ’s Nacht s rond 1.20 uur was het daar voor de vierde keer raak. Zaterdagmiddag, rond 16.00 uur, bleek er bovendien brand te woeden aan de Bergvennenweg bij Lattrop-Breklenkamp. Gezien het vele aantal branden in zeer korte tijd in deze omgeving is de politie een onderzoek gestart.

Personen die op één van deze locaties en tijdstippen mogelijk iets gezien hebben dat kan wijzen op de oorzaak van de branden worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(bron: politie)
(foto: News United)
(video: SPS Media)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!