Uitgifte jodiumtabletten Gemeente Dinkelland

Dinkelland – Het ministerie van VWS verspreidt vanaf 9 oktober 2017 jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. De gemeente Dinkelland valt ook binnen deze zone. Daarom ontvangen alle inwoners tot 18 jaar in onze gemeente jodiumtabletten. Zij worden hierover per brief geïnformeerd. Daarnaast ontvangen zwangere vrouwen via de verloskundige en/of gynaecoloog informatie over jodiumtabletten.

In 2015 zijn in bepaalde postcodegebieden binnen de gemeente al jodiumtabletten verspreid. Die waren toen voor inwoners tot 40 jaar die in een straal van 20 kilometer van de kerncentrale in Emsland (Duitsland) wonen. Deze inwoners ontvangen vanuit de Veiligheidsregio nog apart bericht. Jodiumtabletten voorkomen dat het lichaam radioactief jodium opneemt. De kans op een incident bij een kerncentrale is en blijft heel klein. Het is echter gemakkelijker en relatief eenvoudig om vooraf tabletten te bezorgen dan om na een ramp snel de distributie te moeten organiseren.

(bron: Gemeente Dinkelland)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!