UPDATE: Vier jongens uit gemeente Dinkelland aangehouden na diefstal scooter

Oldenzaal – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 14 juni vier jongens uit de gemeente Dinkelland in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar aangehouden in verband met diefstal dan wel heling van een scooter.

Even voor middernacht kreeg de politie een melding van een alerte getuige dat vier personen zich verdacht gedroe­gen bij een geparkeerde scooter aan de Kortestraat in Oldenzaal. Ze waren daar onder andere met gereedschap in de weer. Toen de melder de jongens daarop aansprak, lieten ze de scooter staan en reden ze weg op een fiets en een (andere) scooter.

Agenten troffen de vier in de omgeving aan en zagen dat het contactslot van de scooter die ze bij zich hadden, geforceerd was. Bij het natrekken van de gegevens bleek deze als gestolen geregistreerd te staan. De vier zijn aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling en zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Daar troffen agenten bij twee van de vier jongens gereedschap aan. Dit is in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

(bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!