Zes paarden in beslag genomen in Saasveld

Saasveld – De politie heeft, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), dinsdag 16 mei jl. zes paarden in beslag genomen, waarvan één zwaar vermagerd.

De paarden stonden in drie weilanden aan de Westerikweg in Saasveld. De politie kwam op dit adres na een melding over een veulen dat al drie dagen dood in de wei lag.
 
Het veulen is afgelopen vrijdagochtend geboren en vrijdagavond overleden aan een natuurlijke dood. De eigenaar heeft het dode veulen niet afgedekt volgens de regels, waardoor het veulen vrij te benaderen was voor klein wild. Daarbij lag het veulen vol in het zicht van voorbijgangers.

Om het veulen heen stonden de volwassen paarden die erg vermagerd waren of andere mankementen hadden, zoals te lange hoeven. Op het weiland waar de paarden stonden lag veel plastic, het hooi was vervuild en er lagen netten en andere zaken wat gevaar voor de gezondheid van de paarden kon opleveren.

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!