15-jarige jongen met stroomstootwapen aangehouden in Saasveld

Saasveld – Maandagnacht is een 15-jarige jongen uit Borne aangehouden bij een uitgaansgelegenheid in Saasveld omdat hij een stroomstootwapen bij zich had.

Een medewerker van de uitgaansgelegenheid had gezien dat de jongen het stroomstootwapen toonde aan vrienden. De jongen werd overgedragen aan de politie. Die heeft de jongen aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Het stroomstootwapen, dat er uit ziet als een Iphone, is in beslag genomen. De jongen vertelde dat hij het wapen in Turkije had gekocht. Na verhoor werd de jongen heengezonden.
Stroomstootwapens verboden

Jongeren en vakantiegangers worden gewaarschuwd om dergelijke items niet vanuit het buitenland mee te nemen naar Nederland. Het bezit van stroomstootwapens is in Nederland strafbaar en geldt als een misdrijf. Dit geldt ook voor nepvuurwapens die niet van echte wapens te onderscheiden zijn. Deze (nep)wapens vallen onder de Wet Wapens en Munitie. Deze wapens moet u inleveren bij de politie.
Wapens, munitie en nepwapens

Onder de Wet Wapens en Munitie vallen bijvoorbeeld:

vuurwapens
slag-, stoot- en steekwapens (zoals messen, boksbeugels en zwaarden)
stroomstootwapens
gaspistolen
airsoft-apparaten
alarmpistolen
pepperspray/traangas
nepwapens
munitie

airsoft-apparaten

Een airsoft-apparaat wordt gebruikt in de airsoft-sport. Wilt u airsoft-apparaten in- en uitvoeren? Dat kan als u wordt vrijgesteld. U krijgt vrijstelling als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

U bent lid van een door de minister van Veiligheid en Justitie erkende airsoft-vereniging (aangewezen is de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging).
U kunt op aanvraag het originele lidmaatschapsbewijs van deze vereniging tonen.
U hebt het apparaat zo verpakt dat het niet onmiddellijk gebruikt kan worden.

Waar kan ik wapens inleveren?

Het bezit van wapens is strafbaar. Hebt u een wapen en/of munitie? Dan moet u deze inleveren bij de politie, afdeling Bijzondere wetten. De politie organiseert geregeld inleveracties. Personen kunnen dan bij de politie, maar vaak ook op school en in de horeca, slag- of steekwapens of (gevonden) munitie inleveren, zonder dat zij voor het bezit ervan worden vervolgd.

(bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!