3,5 miljoen euro voor verbeteren verkeersveiligheid N342 tussen Hengelo en Oldenzaal

Oldenzaal – Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben het plan vastgesteld om de doorstroming en de verkeersveiligheid op de provinciale weg N342 tussen Hengelo en Oldenzaal te verbeteren.

Het plan voorziet in een verdubbeling van de rechtdoorgaande rijstrook bij het kruispunt A1 Noord (Hasselerbaan). Bij het kruispunt bij Frans op den Bult (N737 Vliegveldstraat) komen extra rijstroken voor een betere doorstroming van het (vracht-) verkeer en er wordt een voetgangerstunnel gerealiseerd van en naar het parkeerterrein.

Met deze maatregelen wil de provincie Overijssel in samenwerking met regionale partners (de gemeenten Dinkelland, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Rijkswaterstaat en Area Development Twente) de verkeersafwikkeling tussen Hengelo en Oldenzaal op twee locaties verbeteren. De totale kosten zijn geraamd op 3,5 miljoen euro.

Na de inspraakperiode gaan Gedeputeerde Staten de zienswijzen beoordelen en waar nodig het plan aanpassen. In april/mei wordt het plan definitief door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Daarna wordt begonnen met de aankoop van de gronden en kan de voorbereidingen van de uitvoering van start gaan.

De start van de werkzaamheden is voorzien medio 2016. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2016 gereed.

(bron: provincie Overijssel)
(foto’s: 112Oldenzaal.nl)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!