UPDATE: 11.000 euro geïnd door belastingdienst en 7 voertuigen in beslag genomen bij controle A1 Oldenzaal

Oldenzaal – Op donderdag 2 april vond in Oldenzaal een grote verkeerscontrole plaats. De controle is uitgevoerd door de Politie en de Belastingdienst.

Actiebon
Het verkeer werd tussen 13.30 uur en 21.00 uur gecontroleerd op de Provinciale Rondweg en de A1 in Oldenzaal. Het doel is de veiligheid in het verkeer te vergroten. Er werd onder meer gecontroleerd op technische mankementen, in/uitvoer van verdovende middelden en openstaande vorderingen.

Daarnaast werd er gekeken of voertuigen of hun bestuurders op enigerlei wijze gesignaleerd staan.
Hiervoor werd onder ander gebruik gemaakt van het Automatic Numberplate Recognition (ANPR). ANPR is een technologie waarbij ‘intelligente’ camera’s worden gebruikt om kentekens van voertuigen vast te leggen. Met behulp van een camera is het mogelijk om automatisch van elk passerend motorvoertuig een foto-opname te maken en daar het kenteken uit te filteren. Dit kenteken wordt vervolgens automatisch vergeleken met een vooraf samengestelde verzameling kentekens. Dit kan betrekking hebben op het voertuig zelf (gestolen, uitgevoerd of buiten gebruik gesteld) maar ook op de kentekenhouder (openstaande boetes en aandachtsvestigingen).

Processen-verbaal werden opgemaakt voor onder andere:
• Gladde banden
• Geen geldig APK
• Losliggende lading
• Geen hulpkoppeling aanhanger
• Niet kunnen legitimeren
• Openstaande boetes werden ter plaatse voldaan
• Ook werd peperspray, zakjes drugs en een mes ingenomen
• Een persoon werd aangehouden voor het tanken zonder te betalen

De belastingdienst heeft op zeven voertuigen beslag gelegd en ruim 11.000 euro geïnd

Kleine overtredingen werden afgedaan met een actiebon van de politie in verband met de staking van de politie.

(bron: politie)
(foto en video: 112Oldenzaal.nl)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!