Brandweer Twente rukt ruim 180 keer uit naar meldingen van stormschade

Twente – De storm die op 25 juli over Nederland heeft geraasd heeft ook in Twente voor flinke overlast gezorgd. Brandweer Twente moest ongeveer 180 keer in actie komen. De incidenten vonden in heel Twente plaats. Brandweer Twente verwacht nog enkele uren bezig te zijn met de afhandeling van de meldingen. Bij de brandweer zijn geen gevallen van persoonlijke ongelukken bekend.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de brandweer de eerste meldingen van stormschades binnen. Bij de meeste incidenten ging het om omgewaaide bomen over de weg. In enkele gevallen kwamen er meldingen binnen van bomen op woonhuizen en schuren. In Glanerbrug heeft het treinverkeer een half uur stilgelegen doordat een boom het spoor heeft geblokkeerd.

De brandweer heeft in sommige gevallen samengewerkt met de gemeenten om de bomen te verwijderen. Brandweer Twente verwacht nog tot in de loop van de avond bezig te zijn met de afrondingen van alle stormschademeldingen. Bij de brandweer zijn geen gevallen van persoonlijke ongelukken bekend.

[huge_it_slider id=”26″]

(bron: Brandweer Twente)
(foto’s stormschade Griekenlandlaan Oldenzaal: Eelco en Bennie Borggreve)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!