Burgemeesters Dinkelland en Hardenberg eisen betere bereikbaarheid alarmnummer 112

Dinkelland – Burgemeesters Cazemier van Dinkelland en Snijders van Hardenberg gaan vandaag in de Tweede Kamer in Den Haag aandacht vragen voor de slechte bereikbaarheid van alarmnummer 112.

Dat meldt RTV-Oost op de website.

In delen van Twente en Salland komt het met enige regelmaat voor dat het noodnummer niet te bereiken is. Cazemier en Snijders eisen dat de ministers regelen dat iedereen met een mobieltje 112 kan bellen tijdens een noodsituatie. De bereikbaarheid van 112 is van levensbelang. Het kan volgens beide burgemeesters niet zo zijn dat ministers het toestaan dat providers onvoldoende zendmasten plaatsen voor een honderd procent dekking.

In de Tweede Kamer wordt vandaag een hoorzitting gehouden over de slechte bereikbaarheid van 112. Vanuit Twente en Salland vertrekken bussen met gedupeerde burgers om op de hoorzitting aandacht te vragen voor het probleem.

(bron: RTV-Oost)

(foto: Bij een brand in Lattrop enkele maanden geleden slaagden de bewoners van het brandende pand er eerst niet in het alarmnummer te bereiken. (foto: 112Oldenzaal.nl)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!