Dronken automobilist (40) uit Dinkelland rijdt met twee kinderen 151 km/u over de A1

Rijssen/Dinkelland – Zaterdag heeft Team Verkeer van de politie zowel opvallend als onopvallend verkeerstoezicht gehouden op de A1 tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Azelo.

Dit resulteerde in totaal in 57 boetes. 43 hiervan reden met excessieve snelheden. 5 hiervan moesten het rijbewijs inleveren omdat ze 50 km/u of meer te hard reden. Overige boetes werden onder ander uitgeschreven voor vasthouden telefoon en rechts inhalen.

De meest opvallende zaak: Een 40 jarige automobilist uit de gemeente Dinkelland die ter hoogte van Rijssen door de bemanning van de videoauto opviel vanwege zijn snelheid (gecorrigeerd 151 in plaats van 100 km/u) en hierbij het verkeer links en rechts inhaalde, bleek ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. Uitslag ademanalyse 825 ug/l. Aangezien zijn kinderen bij hem in de auto zaten, wordt er een zorgmelding opgemaakt. Ook wordt er een mededeling opgemaakt voor het CBR.
Het rijbewijs is ingevorderd en de processen verbaal gaan naar de verkeersofficier.

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!