Facebook laat Nederlandse AMBER Alerts automatisch in nieuwsoverzicht zien

Beek – Facebook toont vanaf vandaag Nederlandse AMBER Alerts automatisch in het nieuwsoverzicht van haar gebruikers. Voorheen kwamen AMBER Alerts enkel in beeld bij gebruikers die zich bij de meldingsdienst hadden ingeschreven.

Het initiatief, dat tot stand kwam door de samenwerking met AMBER Alert Nederland en de Nederlandse politie, zorgt ervoor dat nog meer burgers worden geïnformeerd over het AMBER Alert. Nederland is het eerste land in Europa dat AMBER Alerts automatisch op Facebook weergeeft.

Als de Nederlandse politie vreest dat het leven van een vermist kind in gevaar is, stuurt het een AMBER Alert uit. Facebookgebruikers krijgen dan automatisch het alert met foto, informatie en link te zien in het nieuwsoverzicht op hun mobiele app.

“Wanneer het leven van een vermist kind op het spel staat, is het van belang dat de correcte en relevante informatie de juiste mensen op het juiste moment bereikt”, zegt Emily Vacher, Facebook’s Security, Trust en Safety manager. “Door deze informatie op het nieuwsoverzicht van onze gebruikers te laten zien, wordt het bereik van het bericht vergroot, zodat meer mensen een rol kunnen spelen in het veilig terug thuisbrengen van een kind.”

Facebookgebruikers hebben daarnaast ook de mogelijkheid om het AMBER Alert te delen met vrienden. “We weten dat de kans op het vinden van een vermist kind groter wordt als meer mensen hun ogen open houden, zeker in de kritieke eerste uren. Ons doel is deze waarschuwingen zo snel mogelijk naar de mensen te krijgen die in de beste positie zijn om te helpen”, zegt Irma Schijf, teamleider van het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de politie.

AMBER Alert Nederland
De Nederlandse politie bereikt met een AMBER Alert 12 miljoen mensen wanneer er een kind vermist wordt en de politie vreest dat het leven van het kind direct gevaar loopt. Delen van het AMBER Alert systeem worden honderden keren per jaar ingezet bij urgente kindervermissingen via onder andere Twitter, Facebook. PC-screensavers en website banners. Zo’n vier keer per jaar wordt er een landelijk AMBER Alert verstuurd.

Meer weten? www.amberalert.nl

(bron: Amber Alert)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!