foto: Leegstaande boerderij in Saasveld door brand verwoest

Saasveld – Maandagavond omstreeks 21.30 uur kreeg de brandweer een melding van een boerderijbrand aan de Drosteweg in Saasveld.

Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en is er opgeschaald naar grote brand. De brandweer heeft ingezet om het overslaan van de brand naar het woongedeelte te voorkomen. Dat is gelukt. De aangrenzende schuur en het achterste deel van de boerderij, waar een kantine was gevestigd van de voormalige camping Erve Holtkamp, zijn verloren gegaan.

De brand ging gepaard met enige rookontwikkeling. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De oorzaak van de brand is onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Brandweer Twente heeft drie tankautospuiten van kazernes Weerselo en Borne, een hoogwerker uit Almelo en enkele ondersteunende voertuigen ingezet. De brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

(bron: Brandweer twente)
(foto: 112Oldenzaal.nl)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!