Grote brand bij kunststofproductiebedrijf in Ootmarsum

Ootmarsum – Door een grote brand in de nacht van 16 november is rook- en brandschade ontstaan in een bedrijfshal aan De Mors in Ootmarsum. Bij een kunststofproductiebedrijf is vermoedelijk brand ontstaan tijdens een regulier productieproces. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Om 02.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand bij een kunststofproductiebedrijf aan De Mors in Ootmarsum. Bij aankomst van de eerste eenheden is opgeschaald naar grote brand. Ten tijde van het uitbreken van de brand was niemand in het pand aanwezig.

Door de brand kwam rook vrij die door de wind snel verspreidde. Wel was een brandgeur te ruiken. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen in de nabije omgeving gemeten. Rook heeft zich door het hele gebouw verspreid. Om de bedrijfshal weer rookvrij te maken, is een overheaddeur verwijderd.

Om 03.45 uur is het sein brand meester gegeven. Vermoedelijk is er iets mis gegaan bij een regulier productieproces, waardoor brand heeft kunnen ontstaan.

(foto: © Dennis Nengerman | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!