Integrale handhavingscontrole gericht op heling op Weerselose Markt

Weerselo – Op zaterdagochtend 17 oktober is er een grote integrale handhavingscontrole gehouden, vooral gericht op heling, op het terrein van de Weerselose Markt.

Bij de controle werd o.a. toezicht gehouden op de handelswaren gelet op de verkoop van namaakartikelen, heling, witwassen en op de naleving van de belastingwetgeving.

Bij deze controle waren medewerkers van de volgende organisaties betrokken: Verschillende onderdelen van de politie, Sociale Recherche, Belastingdienst, Douane, Gemeente Dinkelland, Platform Integrale Veiligheidszorg Twente en het Openbaar Ministerie. De eigenaren van het terrein van de Weerselose markt verleenden volledige medewerking aan de controle.

Doel van de controle
-Het vergroten van de pakkans van woninginbrekers, dieven en helers;
-Het zoveel mogelijk opsporen en terugbezorgen van gestolen goederen bij de rechtmatige eigenaar;
-Het zoveel mogelijk verstoren van de afzetmarkt voor gestolen goederen;
-Marktverkopers controleren en informeren over het DOR (Digitale Opkopers Register);
-Bezoekers en marktverkopers attenderen op de site en app van stopheling.nl.

Werkwijze en resultaten van de controle
De verschillende medewerkers van de controle hebben verkoopwaar van diverse verkopers gecheckt via de site en/of app Stop Heling.nl. Met behulp van deze site/app kan worden aangetoond of de goederen die te koop worden aangeboden gestolen zijn.
Marktverkopers kregen uitleg over de wijze hoe het DOR werkt.
Bezoekers en marktkraamhouders van de Weerselose markt ontvingen tevens flyers met uitleg over hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren om heling te voorkomen.
De deelnemende organisaties troffen het volgende aan:
De Belastingdienst maakte gebruik van een ANPR-voertuig, dit leverde drie hits, waar een fiscaal onderzoek naar wordt ingesteld.

De politie heeft n.a.v. de controle in Weerselo vandaag in Arnhem, een 25-jarige Arnhemmer aangehouden. De man had in zijn voertuig meerdere gereedschappen liggen die afkomstig waren van bedrijfsinbraken in Nederland. De man is overgebracht naar een arrestantencentrum, waar hij voor nader verhoor is ingesloten. Het voertuig, waarin hij reed en de gestolen goederen zijn in beslag genomen. Ook heeft de politie op het terrein enkele fietsen in beslag genomen, die van diefstal afkomstig waren.

Achtergrondinformatie

Stop heling!
Koopt u weleens spullen via internet of op straat? Bedenk dan dat heling strafbaar is. Het kopen van gestolen spullen houdt de criminaliteit in stand. Daarom is het belangrijk dat u controleert of wat u wilt kopen als gestolen geregistreerd staat. Dit kan op de website van Stop Heling. U voert hier het serienummer in van het artikel of het kenteken van de auto in en u ziet direct of het geregistreerd staat. Van deze dienst is ook een app verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u ook op de website www.stopheling.nl. Via de app kunt u ook direct aangifte doen bij de politie.

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!