Man op A1 aangehouden met skimapparatuur

Deurningen – Het Grensoverschrijdend politieteam (GPT) hield op donderdag 24 oktober op de A1 een 36-jarige man uit Londen aan. In de auto troffen agenten skimapparatuur aan.

Omstreeks 23.00 uur zagen agenten van het GPT op de A1 tussen De Lutte en Oldenzaal een auto met hoge snelheid rijden. Nadat de auto van de weg was gehaald, keken de agenten in het voertuig. Daar troffen zij skimapparatuur aan. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum.

Wat is skimming?
Skimmers gaan op verschillende manieren te werk. Op geldautomaten en betaalautomaten plaatsen zij opzetstukken/voorzetmondjes waarmee ze de magneetstrip van een betaalpas kunnen aflezen. Daarna wordt de pincode door middel van diverse trucs onderschept. Bijvoorbeeld door een camera die boven het toetsenbord is geïnstalleerd of simpelweg door over de schouder mee te kijken. Vervolgens kunnen criminelen geld opnemen en betalingen verrichten in landen buiten Europa. Op politie.nl staat meer informatie over skimmen.

(bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *