NL-ALERT controlebericht op 4 november

Op maandag 4 november rond 12:00 uur wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden, tegelijk met de maandelijkse sirenetest. Kijk nu op nl-alert.nl of je mobiel al geschikt is voor NL-Alert.

Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel juist hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Heb jij je telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? We zetten de 5 meest gestelde vragen over NL-alert op een rij.

Waarom NL-Alert?
Iedereen kent de sirene die de eerste maandag van de maand gaat. Als de sirene gaat tijdens een noodsituatie moet je naar binnen en ramen en deuren sluiten. Je weet dan echter niet precies wat er is gebeurd. Daarom is er nu NL-Alert. Dit is een aanvullend alarmmiddel voor de mobiele telefoon.

Stel, er breekt een grote brand uit waarbij veel rook vrijkomt. Als jij je in een rampgebied bevindt en je hebt je mobiel ingesteld op NL-Alert, dan ontvang je een tekstbericht. Hierin staat precies wat er aan de hand is. En wat je het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.

Hoe werkt NL-Alert?
Vanuit de meldkamer van de hulpdiensten wordt een tekstbericht over een (dreigende) ramp uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving van de noodsituatie. Het bericht bereikt de mobiele telefoons binnen enkele seconden. De berichten zijn geen sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Zij worden verzonden via de zendmasten van de providers. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. Het is volledig anoniem en helemaal gratis. Kijk dus nu op www.nl-alert.nl om na te gaan of jouw mobiel al geschikt is.

Hoe kan ik mijn mobiel instellen voor NL-Alert?
Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je telefoon geschikt zijn en moet je NL-Alert instellen op je mobiele telefoon. Op www.nl-alert.nl vind je de instructies om NL-Alert op jouw mobiele telefoon in te stellen. Dan weet je bij een volgende noodsituatie ook direct wat er aan de hand is en wat je moet doen.

Waarom wordt een NL-Alert controlebericht uitgezonden?
Aan de hand van het controlebericht kun je nagaan of je jouw telefoon juist hebt ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Door het controlebericht kan je zelf ervaren welk signaal jouw mobiele telefoon geeft als je een NL-Alert ontvangt en hoe het bericht eruit ziet.

LEES OOK:

Tips, foto’s of videobeelden? Mail ons: info@112Oldenzaal.nl

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *