Persbericht Brandweer Twente: Grote brand in horecapand in Ootmarsum

Ootmarsum – Op zondag 6 augustus heeft er brand gewoed in een horecapand aan de Grotestraat in de oude binnenstad van Ootmarsum. De brand is ontstaan in het café gedeelte en doorgeslagen in de bovenliggende vloeren. Het pand heeft naast brandschade ook forse rook- en waterschade opgelopen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak is nog niet bekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de brandweer melding van een brand in een horecapand aan de Grotestraat in Ootmarsum. Uit voorzorg is op basis van de beschikbare informatie direct opgeschaald naar grote brand. In het café gedeelte woedde brand welke is doorgeslagen in bovenliggende vloeren en een deel van het dakbeschot. Door snel optreden van de brandweer is de brand beperkt gebleven en in korte tijd geblust. Het aanwezige personeel en gasten heeft zichzelf in veiligheid gebracht. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het pand heeft naast brandschade ook forse rook- en waterschade opgelopen als gevolg van de brand.

De brand is vermoedelijk ontstaan in het café gedeelte van de horecagelegenheid. De oorzaak van de brand is niet bekend, dit wordt nader onderzocht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De brand door ongeveer 25 brandweermensen uit Ootmarsum, Weerselo, Tubbergen en Oldenzaal bestreden.

(foto: News United)
(Video: SPS Media)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!