Politie publiceert reactietijden Gemeente Dinkelland

Dinkelland – Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten wij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal. We vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren we vanaf nu elke maand op Facebook de lokale cijfers voor jouw gemeente.

We zijn er als de nood hoog is
In de Infographic kun je zien hoe het met onze reactietijden is gesteld in Dinkelland. In 11 gevallen waren we op tijd. Zo waren we bij een melding van diefstal uit een vrachtwagen met 7 minuten op de plaats van het incident en bij een melding van een insluiping waren wij er met 10 minuten.

In drie gevallen was een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig om hulp te bieden. En bij één melding waren wij te laat. Dit betrof geen levensbedreigende situatie of een heterdaad situatie. Wij vinden het vervelend dat we niet altijd binnen 15 minuten aanwezig kunnen zijn en proberen er alles aan te doen om zo snel mogelijk naar de plaats van het incident te komen.

Wij blijven natuurlijk ons best doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!

CIJFERS INFOGRAPHIC DINKELLAND
Op tijd 11
Te laat 1
Brandweer of ambulance was er wel binnen 15 minuten 3

(bron: Politie Dinkelland)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!