UPDATE: Aangehouden mannen in Rossum vrijgelaten; studentengrap liep uit de hand

Rossum – Dankzij alerte buurtbewoners konden politieagenten maandagavond twee onbekende mannen controleerden en troffen bivakmutsen en notebooks aan.

Na zijn voetbaltraining zag op maandag 7 november omstreeks 22.00 uur een 25-jarige man uit Rossum twee onbekende mannen over het erf van een bewoner aan de Rode Veldweg in Rossum lopen. Één van de mannen droeg een capuchon en ze stapten flink door. De man uit Rossum vertrouwde het niet en informeerde zijn vader, de buren en de politie. De man en zijn vader zagen de mannen kort daarna over de Tramweg lopen. Ze hebben de mannen aangespraken op de Oldenzaalsestraat in Rossum en vroegen of ze hen misschien konden helpen. De mannen vertelden dat ze in het centrum van Rossum iets wilden drinken en hun auto buiten het centrum, aan de Tramweg, hadden geparkeerd om zodoende geen parkeergeld te hoeven betalen.

Vader en zoon voelden op hun klompen aan dat het geen aannemelijk verhaal was die de onbekende mannen hen op de mouw probeerden te spelden. (In het centrum van Rossum is geen betaald parkeren.)

Toen vader en zoon terugliepen naar hun eigen voertuig, die ze hadden geparkeerd in het doodlopende weggetje de Weeldbaan zagen ze tot hun verbazing dat de onbekende mannen hun auto ook daar hadden neergezet. Inmiddels waren meerdere buren aanwezig aan de Weeldbaan en hebben ze de weg met hun auto geblokkeerd zodat de onbekende mannen niet weg konden rijden.

De politie kwam daarop ter plaatse en heeft de beide mannen, 22 jaar uit Delft, gecontroleerd. Zij vertelden dat ze onderweg waren naar Groningen. Ze wilden in Rossum in een kroeg wat drinken. Het bleek dat de mannen vaker met de politie in aanraking waren geweest. Ook de agenten vonden hun verhaal niet aannemelijk en troffen een bivakmuts in de auto en een bivakmuts in de jaszak van de onbekende mannen aan. Hierop zijn de twee mannen aangehouden en overgebracht naar het politie arrestanten centrum in Borne.

In de auto van de mannen lagen Apple notebooks en een iPhone. Deze zijn inbeslaggenomen voor nader onderzoek.

Onderzoek heeft uitgezwezen dat het gaat om een “studentengrap”, de mannen zijn weer vrijgelaten.
De politie geeft complimenten aan de alerte buurtbewoners, die hebben meegeholpen bij de “aanhouding”.

(Bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!