VIDEO 2: Twee huizen in Noord Deurningen onbewoonbaar na brand

Noord Deurningen – De brandweer kreeg dinsdagmorgen 15 december een melding van een woningbrand aan de Johanninksweg in Noord Deurningen (gem. Dinkelland).

Ter plaatste bleek het te gaan om een uitslaande brand. De woning is door de brand volledig verwoest. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk gelegen in kortsluiting bij de kerstboom.

De brandweer in Denekamp kreeg hulp van de collega’s uit Duitsland en omliggende gemeentes. De bewoners konden volgens de brandweer op tijd naar buiten maar hebben wel veel rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd. Als gevolg van de brand zijn de twee woningen onbewoonbaar. De brandweer is nog enige uren bezig geweest met bluswerkzaamheden.

Tijdens het uitbreken van de brand lagen de bewoners te slapen. Zij werden wakker van de rook en troffen beneden een brandende kerstboom aan. Afgelopen nacht brandde er in Enschede ook een appartement uit als gevolg van een kaars. Ook daar was de schade volgens de brandweer groot. Een hond kon daar door de brandweer op tijd worden gered.

(foto en video: 112Twente | www.112twente.nl)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!