CAO-actie: Politiebureaus sluiten morgen de deuren

De politiebonden roepen hun leden op om aanstaande donderdag 23 april massaal mee te werken aan een twee uur durende sluiting van politiebureaus voor het publiek.

Deze sluiting leidt tot het tijdelijk stopzetten van dienstverlening zoals het opnemen van aangiften. De actie is een protest tegen het nog altijd uitblijven van een goed CAO-aanbod van de minister Van der Steur.

De actie start om 9.00 uur in de eenheden Noord-Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, Oost-Brabant en Limburg. Daar zullen de politiebureaus tot 11.00 uur gesloten zijn. ’s Middags tussen 13.00 en 15.00 uur nemen politiecollega’s in de eenheden Noord-Holland, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zeeland/West-Brabant het stokje over.

Hoge werkdruk
De actievoerders gebruiken de uren dat de bureaus gesloten zijn voor (achterstallig) administratief werk, waaronder het opmaken van processen-verbaal en het opnemen en verwerken van internetaangiften. Deze invulling van de actie verwijst naar de hoge werkdruk binnen de politiesector. Per jaar komen naar schatting ruim een miljoen aangiften en meldingen binnen en de middelen en het budget voor de politie blijven flink achter.

Tijdens de uren dat de bureaus voor het publiek zijn gesloten, blijft de politie beschikbaar voor de noodhulp. De veiligheid komt op geen enkele wijze in het gedrang.

(bron: Npb)

Het laatste 112-nieuws uit Dinkelland rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Dinkelland! Volg ons ook op Facebook!